Škubačky ve čtyřech velikostech
07.08.2019

Škubačky ve čtyřech velikostech
Jedna, dva, tři, čtyři a pět a je hotovo. Ano, přesně takhle dlouho stačí napočítat a vaše drůbež může být oškubaná. Ale pozor, ne ručně, ale ve škubačce. Díky škubačce vám tak odpadne několikahodinové sezení na židli a škubání spařené drůbeže vašimi prsty. Nejenže ušetří váš čas, ale drůbež bude oškubána profesionálně, a to bez jakékoliv poranění nebo poškození kůže. Je pravda, že investice do škubačky není malá, ale za rok nebo dva se finance jistě vrátí, a to v té nejlepší možné podobě – čistě oškubaná drůbež rovno na pekáč nebo do mrazáku.
Škubání drůbeže jedna báseň
U nás nabízíme škubačky bubnové a rovnou ve čtyřech velikost. Průměr bubnu, a tedy velikost škubačky, je totiž jeden z nejhlavnější parametrů, který by vás měl před jejím pořízením zajímat nejvíce. Jaká bude tedy stačit vám?
- Průměr 40 cm. Elektrikou poháněná škubačka o průměru bubnu 40 cm výborně poslouží malochovatelům, kteří chovají spíše drůbež malé velikosti. Uvnitř bubnu se nachází 158 ks škubacích prstů o kapacitě asi 5 kila drůbeže.
Kdo škubačku má, nikdy by neměnil.
- Průměr 50 cm. Škubačka určena pro drůbež o váze kolem 7 až 8 kil. Vhodná je jak pro domácí použití, tak i pro menší farmu. Nerezové provedení zaručuje dlouhou životnost a snadnou údržbu.
- Průměr 60 cm. Nerezové provedení, průměr bubnu 60 cm a 114 škubacích prstů zajistí co nejrychlejší oškubání drůbeže tak, aby jinak nebyla poškozena kůže ani tkáně. Kapacita škubačky je kolem 9 až 10 kg. Vhodná jak pro drobnochovatele, tak i na větší farmu.
- Průměr 65 cm. Škubačka určena pro domácí použití i do velkochovu. V průměru oškube cca 300 ks drůbeže za rok, a to zcela do čista a bez poškození. 162 škubacích prstů zajistí oškubaní velmi rychle a v případě jejich poškození nebo opotřebení je snadno nahradíte za nové.
f
Komu je škubačka určena?
Obecně jsou škubačky určeny všem chovatelům, kteří na svém dvoře chovají od deseti kusů drůbeže a více. Samozřejmě, že si ji může koupit i chovatel, který má pouze pět slepiček nebo tři kachny, ale pořízení nebude tolik efektivní jako právě u chovatele, jehož hejno čítá kusů více. Do škubačky můžete vkládat jak vodní, tak i hrabavou drůbež. Jediná podmínka je, aby byla drůbež před vložením do škubačky řádně spařena, buď v kbelíku s horkou vodou nebo ve spařovacím kotli.
Váháte, zda koupit nebo ještě nějaký ten rok budete drůbež škubat v ruce? Říká se, že kdo nic nezkusí, nic neví a zde to platí dvojnásob. Právě teď je totiž ideální čas si nějakou tu škubačku pořizovat a na podzim ji poprvé vyzkoušet a přesvědčit se o tom, že jste udělali tu nejlepší věc při svém chovatelském snažení.