- Drůbež
- Kurníky a husníky
- Plechové domky a truhly
- Skleníky a foliovníky
- Dětské domky
- Králíkárny
- Líhně a inkubátory
- Krmné směsi
- Příslušenství
- Včelařství
- Elektrické ohradníky
- Hospodářská zvířata
- Domácí zvířata
- Zahrada
- Škubačky a kotle
- Výběhy a ohrádky
- Sklopce a pasti
- Ovocné stromky a keře
Kotel na spaření drůbeže
Kód zboží: 380
Hmotnost: 16 kg
Bodů: 49,86
- drůběž zavezeme až k vám na dvůr
- vše pro včelaře najdete zde ⇒
- PLECHOVÉ DOMKY sleva až 47%
14 959 Kč
Další varianty produktu
Elektrický kotel na spaření drůbeže 70 litrů
Elektrický spařovací kotel spolu s elektrickou škubačkou jsou natolik nepostradatelnými pomocníky každoročních sezonních porážek, že by zásadně neměly chybět ve vybavení žádné menší rodinné farmy zabývající se chovem drůbeže. A nejen to, a na chuť jim jistě přijdou i zapřisáhlí milovníci drůbežího masa z vlastního domácího chovu.
Při obsluze elektrické škubačky dbejte zvýšené opatrnosti a zásadně používejte ochranné pomůcky!
Kotel vodu nejen ohřeje na vámi zvolenou teplotu, navíc teplotu během svého chodu neustále udržuje a kotel je tudíž ihned připraven k dalšímu použití. Jeho 70ti litrový objem je vhodný k paření především menší hrabavé a vodní drůbeže. V případně menších, na podzim porážených kuřat, jich spaříte na jednu várku až 5 kusů. Vlastní výpustní ventil a vyjímatelná vnitřní nádoba z nerezové oceli vám zajistí nejen velice snadnou údržbu, navíc životnost materiálu takřka neomezenou.
Výhody kotle:
- ① Bezpečný, tepelnou pojistkou opatřený kotel.
- ② Indikátor zapnutí ohřevu, s vlastním termostatem.
- ③ Snadné čištění s pomocí výpustného ventilu.
- ④ Možnost nastavení vlastní teploty.
- ⑤ Hlavní pojistný spínač tlačítko ON/OFF.
- ⑥ Kvalitní, proti poškození ošetřená, ušlechtilá nerezová ocel.
- ⑦ Drůbež je po použití kotle dokonale připravena na zbavení veškerého peří.
- ⑧ Díky správnému spaření nedochází k následnému poškození drůbeže ve škubačce.
- ⑨ lze použít i při zabijačkách na ovar, vaření jitrnic, jelit, tlačenek, polévky.
Rada Slepičáře:
Jak je mezi chovateli známo, je nutné drůbež před škubáním důkladně spařit. Doporučujeme tedy odstranit hlavu a vložit poraženou drůbež na několik minut do slané vodní lázně s teplotou 30-50 °C a až následně ohřát na 75 °C. Sůl, jenž obsahuje slaná lázeň a horká voda použita k vlhčení při celém procesu škubání ochrání kůži před nežádoucím potrháním.
Parametry kotle:
- Materiál. Nerezová ocel 0,8 mm.
- Objem. 70 l vody.
- Rozměry. 38 x 45 x 65 cm (HxSxV).
- Hmotnost. 16 kg.
- Příkon. 180 - 240 V.
- Kapacita. Na jeden cyklus spaříte až 5 ks menší drůbeže.
- Záruka. Dva roky.